De blindengeleidehond, een hulpmiddel met gevoel....

DCN Geleidehonden heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en werkt volgens de richtlijnen van de IGDF. Op dit moment is Stichting DCN Geleidehonden Applicant Organisation bij de IGDF en zal de komende jaren hard werken om het Full Membership van de IGDF te verkrijgen.

DCN Geleidehonden wil zich onderscheiden door niet alleen kwalitatief hoogwaardige blindengeleidehonden op te leiden maar vooral door een persoonlijke, cliëntgerichte en co-actieve werkwijze. Hierbij staat de relatie tussen hond, cliënt en instructeur centraal en is daarom altijd maatwerk zodat het beste in de cliënt en de geleidehond naar boven worden gehaald.

De kwaliteit van een geleidehondenteam is niet alleen afhankelijk van de wijze waarop de blindengeleidehond is getraind maar wordt mede bepaald door de kapitein van het schip, de geleidehondengebruiker. Juist daarom besteden wij bijzonder veel aandacht aan de training en begeleiding van onze cliënten. 
De beslissing om een blindengeleidehond aan te vragen is misschien wel één van de meest ingrijpende in het leven van een blinde of slechtziende. DCN Geleidehonden begeleidt haar cliënten vanaf het moment dat men zich gaat oriënteren op de blindengeleidehondenmarkt. Wij werken ook nauw samen met de Oriëntatie & Mobiliteit instructeurs van Koninklijke Visio, Koninklijke Kentalis en Bartiméus om aspirant geleidehondengebruikers optimaal voor te bereiden op de aanvraag van een blindengeleidehond.

Met de komst van een blindengeleidehond krijgt de cliënt niet alleen een heel bijzonder hulpmiddel en de mogelijkheid om zelfstandig te participeren in de maatschappij, er komt ook een hond in huis.

Honden zijn fantastische, trouwe en loyale huisdieren en voor veel mensen hun beste vriend voor het leven. Toch brengt het hebben van een hond veel verantwoordelijkheden met zich mee. DCN Geleidehonden begeleidt haar cliënten daarom niet alleen op het gebied van het geleidewerk maar besteed veel aandacht aan het hebben van een hond in huis.

Voor DCN Geleidehonden zijn de mensen rond de cliënt net zo belangrijk als de eigenlijke geleidehondengebruiker omdat ook zij te maken krijgen met de blindengeleidehond. Zowel tijdens de voorbereiding als bij de aflevering en nazorg worden gezinsleden, collega's en  andere mensen in de nabijheid van de cliënt betrokken bij de geleidehond. Ook hiermee onderscheidt DCN Geleidehonden zich, nèt even meer......

Meer weten over het traject voor het aanvragen van een blindengeleidehond? U kunt door op onderstaande link te klikken een folder downloaden waarin u uitleg krijgt hoe een aanvraag in zijn werk gaat.

Brochure aanvraag blindengeleidehond
TG_Brochure-Aanvraag-Geleidehond.pdf (833.92KB)
Brochure aanvraag blindengeleidehond
TG_Brochure-Aanvraag-Geleidehond.pdf (833.92KB)


Meer informatie?

Nieuwsgierig geworden naar onze organisatie, visie en werkwijze?


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram