Gastgezinnen leggen de basis van een blindengeleidehond. Maar ook Parttime PupCoaches zijn van zeer grote waarde. Of toch liever vrijwilliger worden en met de honden op pad vanuit Kilder. Kijk hier wat bij je past!

Fulltime Gastgezin

Het verzorgen en opvoeden van een aspirant blindengeleidehond is een verantwoordelijk taak en vraagt veel inzet, tijd en doorzettingsvermogen. Hier krijg je dan ook veel voor terug. De voldoening die je krijgt als jouw hondje straks als volleerd blindengeleidehond aan het werk gaat, is onbeschrijflijk en als gastgezin ben je dan ook met recht trots op jouw pupil.

De gastgezinnen vormen de fundering voor wat straks een leuke, sociale en stabiele blindengeleidehond moet worden en begeleiden wij de "puppycoaches" tijdens de bijeenkomsten die we één keer per maand verzorgen. Uiteraard staan wij de gastgezinnen ook terzijde als het gaat om de opvoeding van de pup en alles wat daarbij komt kijken.
We hebben momenteel lesgroepen in Kilder/Doetinchem e.o, een lesgroep in Flevoland/Zeewolde e.o en een lesgroep in de Alblasserwaard/Gorinchem e.o.


Parttime Pupcoach

Naast het reguliere gastgezinschap bestaat er ook een mogelijkheid voor mensen uit de omgeving van Kilder om parttime pupcoach te worden (of verder weg en heb je er wat reistijd voor over om mee te doen met het goede doel). Na kennismaking krijg je een pup toegewezen. In plaats van zeven dagen per week, kun je nu zelf bepalen wanneer je je pup in huis kunt hebben. In het weekend of juist een midweek, veel is mogelijk. Het is aan jezelf hoeveel tijd je in de pup kunt steken. De dagen dat je niet kunt is de pup gewoon op school en draait mee in het trainingsprogramma van DCN. Eigenlijk is de school dagopvang/pension, niet voor 'normale honden' maar voor de eigen aspirantjes. Deze nieuwe manier van 'gastgezin' zijn is een groot succes. Helaas wordt het tegenwoordig steeds moeilijker fulltime gastgezinnen te vinden. De meeste mensen zijn tegenwoordig beide aan het werk en dan lukt het niet om fulltime een hond in huis te hebben. Het is een win-win-win situatie.

Door groot succes van de parttime pupcoachconstructie kunnen we op dit moment geen nieuwe parttime pupcoaches meer aannemen. Zodra hier wel weer de ruimte voor is zal dit bericht worden verwijderd.


Vrijwilliger

Je vindt honden leuk, je houdt van wandelen, je zoekt vrijwilligerswerk, je zet je graag in voor een goed doel, je woont in de regio van de school.
Ben je 16 jaar of ouder dan zoeken we jou. De honden die op school leven vanwege hun opleiding, of de jonge helden die regelmatig op school te vinden zijn, vinden het leuk en fijn als ze naast de aandacht die ze van ons krijgen, ook eens met andere mensen op pad gaan. Naast de persoonlijke aandacht en extra socialisatie waarderen de honden een fijne wandeling, een extra borstelbeurt, lekker in bad, knuffelen of gezellig even met zijn tweetjes het speelveld op.  Lijkt het je wat? We lezen je aanmelding graag via de email of via het contactformulier,

Fulltime Gastgezin             Parttime Pupcoach               Vrijwilliger

Gezocht

Gezocht

Gezocht

Gezocht

Wat bieden wij?

Eigenlijk alles.....


De pup, alle materialen die je nodig hebt om de pup te verzorgen, voer, dierenartskosten, speeltjes, snoepjes, begeleiding. In principe hoef je er niets voor aan te schaffen. Mag wel maar hoeft niet. Basisonderhoud zonder poespas krijg je dus van DCN Geleidehonden.
Wat we van je vragen? Opvoeden en socialiseren van de pupil, een voorbereiding op maat voor onze clienten, dat is de belangrijkste taak!