Onze doelstellingen en missie


* Het opleiden van honden tot blindengeleidehonden en het ter beschikking stellen van deze honden aan mensen met een visuele beperking.
* Het bevorderen van de mobiliteit van blinden en slechtzienden.
* Het geven van voorlichting over de mobiliteitsbevordering van mensen met een visuele beperking door middel van een blindengeleidehond.
* Dient het algemeen belang.
* Is een organisatie zonder winstoogmerk.

Wat doet de stichting nog meer ?

  • Het in eigen beheer fokken en aanschaffen van aspirant blindengeleidehonden
  • Het socialiseren en opvoeden van deze honden samen met onze gastgezinnen
  • Het opleiden van blindengeleidehonden volgens de richtlijnen van de International Guide Dog Federation (IGDF)
  • Co-actief begeleiden van (aspirant) geleidehondengebruikers én hun omgeving
  • Het verzorgen van voorlichting en educatie op scholen, bedrijvenen andere instellingen

Beleidsplannen

Anbi


DCN Geleidehonden heeft de ANBI status, een Algemeen Nut Beogende Instelling. HIermee zijn uw donaties aftrekbaar bij uw inkomstenbelasting.

Certificeringen


DCN Geleidehonden is

een geaccrediteerde

IGDF school.

Het Full Membership

is april 2024 toegekend

en daar zijn we trots op!Stichting DCN Geleidehonden specialiseert zich alleen in de opleiding van blindengeleidehonden.
Daarbij hoort ook wheelchair-guiding, het trainen van blindengeleidehonden voor rolstoelgebonden cliënten met een visuele beperking.
Wij hebben de ambitie om uit te groeien naar een school die rond 20 honden per jaar opleidt en aflevert aan mensen met een visuele beperking en zo een positieve bijdrage te leveren aan mobiliteit, zelfstandigheid en participatie in de samenleving.

Word ook vrijwilliger of help op uw eigen manier mee!

Benefiet-acties organiseren, oud ijzer opsparen, statiegeldflessen verzamelen, sponsorloop, marathon, zwemmen of triatlon voor het goede doel, u verzint het maar.....


Zonder de inzet van vrijwilligers is het niet mogelijk dit fantastische werk te doen. DCN Geleidehonden koestert daarom de mensen die zich met hart en ziel, belangeloos inzetten voor de opleiding van blindengeleidehonden.

DCN Geleidehonden verwacht van haar vrijwilligers dat zij zich met hetzelfde enthousiasme en dezelfde passie inzetten als het vaste team, vrijwillig is tenslotte niet vrijblijvend. Maar of je inzet nu groot of klein is, we delen allemaal in de vreugde en het succes als we weer een fantastisch geleidehonden team op weg hebben geholpen.
Iedereen kan zijn steentje of steen bijdragen......óók JIJ !

Anbi publicaties

Jaarverslagen

Jaarrekeningen