Moederhonden, de start van het gehele traject.


Moederhond


Een blindengeleidehond moet ergens vandaan komen. Stichting DCN Geleidehonden schaft regelmatig honden aan die uit goede stamboomlijnen komen. Als na de medische- en karakterkeuring blijkt dat de hond geschikt is, stroomt deze dame veelal door naar het interme fokprogramma van Stichting DCN Geleidehonden. Zo zijn we zeker van goede honden met een perfecte basis.

De dames die geselecteerd zijn om voor nageslacht te zorgen worden uiteraard vertroeteld door gastgezinnen. Mensen die dolgraag een hond met een missie in huis hebben, puppys krijgen!!

De moederhonden bevallen altijd bij ons op school, de hond is dus ruim twee maanden per dekking/dracht en geboorte bij ons in Kilder. Veelal is ze al bekend met alle medewerkers en de locatie wat superfijn is voor alle partijen.

Bij Stichting DCN Geleidehonden krijgen de dames maximaal drie nesten met een tussenpoze per nest van minimaal 1 jaar tot 1.5 jaar. Met enige regelmaat zoeken (aspirant) moederhonden fijne gastgezinnen die zich ontfermen over de dames. Als we besluiten niet meer verder te gaan met de moederhond mag ze met vervroegd pensioen en mag je de hond overnemen. Ofwel de moederhond hoeft in principe niet meer bij je weg (muv de twee maanden per dekking/dracht/geboorte dat je haar even zult moeten missen)

Interesse in een (aspirant) moederhond? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via email.