Pups met een missie...

Met zorg en aandacht
worden combinaties gemaakt, karaktereigenschappen en temperamenten worden bij elkaar gebracht, altijd een zoektocht naar dé blindengeleidehond met talent en geschiktheid voor onze doelgroep.

De hondenrassen waar Stichting DCN Geleidehonden graag mee werkt....

Labrador retriever


De labrador is een werkhond, vriendelijk, sociaal, leergierig en temperamentvol. De oorsprong ligt bij de jacht, een harde werker, doortastend, veelal lomp en onbenullig, allemansvriend met een dosis humor. Eén van de meest bekende hondenrassen, je ziet ze veel als familiehond, nog steeds als jachthond en wereldwijd wordt de labrador ingezet als assistentiehond, zo ook als blindengeleidehond. De labrador kan over het algemeen veel werk aan, heeft een toegankelijk en vriendelijk uiterlijk. Kleurvariaties van geel/blond/zwart/bruin/vosrood.

Golden retriever


De Golden is naast jachthond, een wereldwijde graag geziene familie-gezinshond. Zijn karaktier is lief, vriendelijk, open en sociaal met over het algemeen weinig vocaliteit. De Golden werd geprezen om zijn zachte beet tijdens het apporteren van wild tijdens de jacht waardoor het wild niet beschadigd werd. Het is over het algemeen ook een zachte, wat rustigere hond die graag knuffels en kroeltjes krijgt. Ze werken op zich graag, maar een dagje niet, ach ook niet zo erg. Ze vinden eigenlijk iedereen wel aardig, zijn uiterlijk vraagt om een aai over de bol, een allemansvriend en een tikkie Diva, ze weten dat ze voor velen té lief zijn....

De kleuren: van roomwit tot donkerbeige, tegen mahoniekleur/rood

Herdershonden


De herder is een algemene verzamelnaam met een grote verscheidenheid aan soorten/rassen herderachtige. Over het algemeen zijn het honden die breed inzetbaar zijn en van oorsprong hielpen met drijven en hoeden van vee/schapen. Echte werkhonden die zeer baasgericht zijn, goed werken, trouw en over het algemeen minder gericht op andere mensen. Ze gaan vol voor hun baas. Zijn over het algemeen wat vocaler.
Stichting DCN Geleidehonden zet Duitse herders, Witte herders en Altdeutsche Hütehunden in voor het geleidewerk. Veelal in kruising.